Tuesday, August 14, 2012

satu kisah bersama yang xmungkin aku lupa..

time ni ktwg sempat keluar g tgok wayang cte step up kat leisure mall..aku dgn kekasih hati,lim boon leong..first tgok wayang then g bukak puasa kat shushi king...time ni kami terpaksa book tempat sbb org mmg ramai kat situ.then our turn..dh makan tu pakaq2 kenyang berbuka..aku bgtau dia..satu ayat ni yg mmg spontan dari hati yg luruh..huhu..

   "baby..awak tau x saya happy sama awak..bila awak sama saya,saya rsa selamat,rasa free"

then he asked "selamat?macam mana tu"(sbb lim boon leong ni xpandai sgt cakap melayu dan kurang faham.)

then aku jawab sama dia "ermm maksud saya awak tau x itu payung??ha macam payung tu saya bukak dan saya sentiasa bukak payung tu..kat atas ada panas,hujan tapi saya tetap kat bawah dan xpernah basah,xpernah panas..sy xpernah sgka sy akan jumpa org yg mcm awak" =)

"macam contoh lagi bila awak drive..saya kat tepi boleh tidur nyenyak xmacam ex sy sebelum ni sikit2 sy terjaga sbb sy rasa mcm akan accident sbb sy xxpernah rasa selamat dgn dia..kalau la dari dulu sy jumpa awak.."

ermm tu la salah satu waktu dan ruang yg xmungkin aku akan lupa..walaupun aku xjumpa dia dari dulu,sekurang2nya aku dah jumpa dia..

Saturday, August 4, 2012

jenguk blog yang terbengkalai..

amboi lama betul aku xbuka blog ni..tersadai umpama ombak..eh yke?xguna punya pepatah..actually aku update ni bukannya ikhlas..ni kwn aku yg suruh nurul azreen omar..lagipun aku xdapat menaip dgn betul dan pantas ni sbb aku dh mengantuk..al maklumlah businesswoman titow awal la kan..haha..=p
aku rasa yg blog aku yg lama2 kat bawah tu biarlah..aku malas nk delete especially psl my ex..biasalah..nak buat koleksi..biarkan berlalu menjadi kenangan..aku pun dah lupakan dia sepenuhnya..memandangkan aku dah jumpa pengganti yg jauh lebih baik jaga aku dr yang sebelum ni..so aku ingat nanti aku nak update blog cerita dari mula sampai la sekarang mcm mana aku knl dia..jeng3!!

Friday, August 5, 2011

i want to cry!!!i forgot my facebook E-MAIL..wtf..please god..only u can help me..not my friend can help me..even my family too..only u god..please..refresh my memory back..huaaaa!!

just begin your new life elly..

ha just get pulun to your pointer in this semester dear..dont wasting ur time again n again ..my bf have said if i`ll get 3.5 n above he`ll buy gold ring to me.. everyday i have study..study..study..every night i`ll get sleep earliest 3.00a.m u know..how could i`ll give my performance for tomorrow class..hey elly just ignore what was happen around..get ur book..open it n get ready to study..everyday i`ll going to my college at 8 a.m and going back at 6 a.m...boley mampoih oww..but it`s all about sacrifice to our future..then afta diploma find a job..i dont know but maybe next year i`ll get marry with him..horreyy!!!

away to shopping!

away to bukit bntang..shopping time bebeh..return hal semalam kat danau kota xdapat beli barang..terpaksa cari parking jauh..huh..penat jalan kaki..then masuk sungei wang..1st thing i try to find a new handbag..i just see around ..ignore him..then he said~mama i think that shirt very nice if u wear it..~i saw a jeans shirt..for the 1st time i refused for it just anxiety n confusion to find a georgeous handbag..please..i turn up to 2nd..3rd floor..and came back to ground floor..i saw my bf became bored..so pity him ..he bought a new smart shoes that i suggest to him..then FINALLY..ya i saw my awesome handbag over there..my bf just pay it..then he asked me do u want anything else?we just went to the time square n find my skirt...he brought two pair to me..then he asked again..hey syg last night u told me that u want a new belt right?just find it..then my hand was connect at the one fashion boutique over there..yeyyy!!i got it..i satisfied at all n go back home as soon as a possible bcz he got planning want to go to mosque..get prepare for solat tarawih..we just go home..a lot of thing that we bought..hayyo..im so happy..especially i can spend my time with my beloved..bcz u know why???when i see through his eye..i can see myself..my heart that i put inside it..when im sad..i saw him..i felt cool..near with him make me feel comfortable..safe..n was appreciated actually..hey elly begin yourself to make your love perfect..i love u syafiq..bcz YOU COMPLETE ME..

Sunday, July 31, 2011

date sehari sebelum puasa bermula.

malam tu syafiq datang ambik aku kat asrama..then smntara tggu tu aku lepak swg2 tggu smpai sye smpai..smntara tu aku melayan movie harry potter yg aku download kat putri..wah..layan...zasss..then dah abis layan movie syafiq smpai..kemudian dia bising2 pulak sbb aku pakai baju singkat..n sluar jeans yg fit..erkkk!!!sorry papa..xbuat lagi k..then away to rumah goten sbb fariz nak cas phone dye..erk..aku keseorangan tggu kat parking bawah...sampai ade org gila pakai jubah bole wat lawak bodoh plak depan aku..then xlama pastu ktwg otw g danau kota..sampai sana aku xbli pape pon...syafiq beli sluar jeans dye..then aku tunjuk nak bli tali pinggang tu..cantik taw..tapi atm dah tutup.so dye x boleh bli tali pinggang tu..mule la..mulut aku muncung bebeno..aku tgok dye dah ase bersalah dah..then dia pinjam duit paris sbb nak blikan tali pgg tu kat aku..hehe tapi aku xnak..sje je..sayang jgk dye kat aku kan..hehe.then pulang ya..dia bawak moto melelong2 sbb dye baru je abis keje..aku pulak tersengguk2 kat blakang..asyik2 je soh aku pelok dye takut aku terjatuh dari motor..kemudian balik seperti biasa..malam yg sgt indah..babai..

Tuesday, July 19, 2011

hidup semakin bersinar..

study makin lama makin best xterkata..harap2 sem ni boleh skor more better..TESL mmg best..layan..lecture lagi la best..mmg sporting..membe2 tu ok la jugak kan..xde la teruk mane pon..subjek yg aku ambik mmg best jgk..terase mcm kembali ke zaman sekolah..

                   1)tertiatry level languages 
                      and study skills.
                   2)english grammar 1
                   3)reading and writing
                     development 1
                   4)listening and speaking
                     development 1
                   5)concepts and application 
                      of information 
                      technology
                   6)psychology in education



tapi cuma 1 je lg masalah aku..bila la nak dapat loan mara..ntah ke dapat ntah ke tidak kan..kalu x dapat mmg naya la aku..tapi aku doa2 harap dapat..dah la kolej ade yuran tersembunyi mean that kat sini yuran aku dah jadik 3500..itu tidak termasuk buku n makan minum n ape2 aktiviti n duit potostat..ha...sem ni aku mmg nak jadik pengguna yg bijak la...aku nak potostat semua buku...harga yg aku dapat 10x ganda lebih jimat..dah la hujung sem aku kena jual balik kat junior ..itu pon kalu junior ade yang nak belikan..kalu x ha...simpan la buku tu bagi kucing2 aku baca kat umah...haha!setakat ni kawan2 pulak mcm biasa belum jumpa yg betul2 serasi..tapi kawan yg baik n x berkira tu ade la...cuma aku lebih berhati2 nak memilih kawan utk di sunting menjadi bunga di taman hati aku ni..sahabat yg betul2 boleh dipercayai...setakat ni pulak duit poket aku ni ha paras tengkok aku...ha...duit2..nak dapat susah,nak perabis senang..duit2..dtg lah..aku seru..huhu...yg bf aku pulak dok busy ngn keje dye..tapi kdg2 dye dtg jugak hantar aku balik hostel..lagipon umah goten dekat sgt ngn hostel aku kat pandan perdana..kre kadang2 dye dtg gak lepak umah goten afta anta aku...erm...setakat ni mmbe yg paling rapat ngn aku zira n husna aje la...overnite..malam tu dwg ajak aku overnite lepak tepi tasik kat sebelah hostel..aku pon try la sekali skala nak mencuba..ya tuhan beginikah overnite...belum tepat pukul 12 mata aku dah mcm mata panda...aku menyesal n rindukan bantal n tilam..akhirnya aku tertitow di atas buaian kat taman tu ...dah la dgn bawak lappy lagi..huhu...then esok tu ade kelas pulak..adakah aku mampu menempuh ujian ini?haha..then subuh menjelma..kami pulang ke asrama...mandi n terus titow n ponteng kuliah...then smpai senja..dah senja aina membe aku swg ni..dia alim sikit...dia cakap aku lecture dok aim n mention nama aku dalam kelas...oh!!alangkh terkejutnya aku...mulai saat itu aku berjanji tidak akan ponteng kelas lagi...sbb bila aku ponteng macam2 perkara buruk yg terjadi ke atas diriku ini..huhu...ayat ...formal gitu...haha...ok la...lenguh pulak...t malam aku update lain ye kawan2..